Nicolas maillart

Kåret til “Grower of the Year in Champagne 2020” af den absolut førende champagneekspert, Richard Juhlin, som også udtaler følgende: “Maillart may be considered as one of Champagnes leading growers now and if he continues like this, the 5 stars soon will be a reality”.


Kun fem(!) producenter er indtil nu blevet tildelt de maksimale fem stjerner af Richard Juhlin. Disse er Krug, Louis Roederer, Selosse, Bollinger og Salon. At Maillart betragtes som en seriøs kandidat til at indtræde i dette fine selskab er en kæmpe bedrift.

Mere om Nicolas maillart

Hos growerchampagne.dk deler vi Juhlins og de mange andre anmelderes begejstring for Maillarts champagner, der med deres store intensitet og komplekse udtryk imponerer på alle niveauer. Lige fra entry-level til de anmelderroste og eftertragtede enkeltmarkschampagner, der kun produceres i meget små mængder. 

 

Champagne Maillart er beliggende i byen Écueil i området Montagne de Reims, hvor det i øjeblikket er niende generation i form af Nicolas Maillart, der står bag roret. Udover markbesiddelser i premier cru-landsbyerne Écueil og Villers Allerand har Maillart også marker i grand cru-landsbyen Bouzy, som er en af de mest anerkendte grand cru’er i hele Champagne. Her er betingelserne de helt rette for dyrkningen af pinot noir og det er da også denne drue, som udgør rygraden i de fleste cuvéer fra Maillart. Nicolas dyrker desuden sine marker efter økologiske og biodynamiske forskrifter, som ifølge ham resulterer i mere arbejde i marken, men vigtigst af alt bedre råmateriale i form af modne druer med øget kompleksitet og smagsintensitet. Stilen hos Maillart er overordnet set en smuk forening af elegance og power, hvor friskhed møder den dybe pinot noir-frugt og fadlagringen tilføjer endnu et element af kompleksitet.


Læs mere og besøg Nicolas Maillarts hjemmside her


Falder Nicolas Maillarts champagner i din smag vil du elske champagnerne fra Benoit Marguet