Fri fragt ved køb over 999,-
1-3 dages levering
Konto
Kurv

Nicolas Maillart Montchenot 2019

TESTVINDER i Feinschmeckerens store champagnetest 2022

De røde druer skinner igennem og giver denne champagne et rødfrugtet præg, som er så karakteristisk for store dele af Maillarts portefølje. Forrygende eksemplar af en blanc de noirs, hvor elegance og friskhed spiller fint op imod den underliggende råstyrke.

“(…) very fine perfume of hawthorn, geranium, roses, walnut, cox orange, blood grape and rhubarb. Dense fresh and mineral pure taste.” – Richard Juhlin

595,00 kr.

På lager

Spar 10 % ved køb af 6 flasker

På lager

Mere om vinen

Beskrivelse

De røde druer skinner igennem og giver denne champagne et rødfrugtet præg, som er så karakteristisk for store dele af Maillarts portefølje. Forrygende eksemplar af en blanc de noirs, hvor elegance og friskhed spiller fint op imod den underliggende råstyrke.

Nørdede detaljer

100 % PN fra 2018-årgangen. Druer fra Villers Allerand. 100 % fadgæring og fadlagring. Ingen malolaktisk gæring. 3 år sur lie. Dosage 0 g/l.

Anmeldelser

“A new exciting vineyard wine from Villers-Allerand with the full name Hanmeau de Montchenot. Spontaneous fermented in new barrels without malolactic fermentation and 4 grams of sugar and only biodynamics in the production. Significantly lighter than the other vineyard wines. Lighter and more elusive, but very fine perfume of hawthorn, geranium, roses, walnut, cox orange, blood grape and rhubarb. Dense fresh and mineral pure taste.” – Richard Juhlin (90p)

TESTVINDER i Feinschmeckerens store champagnetest 2022 med 5,5 ud af 6 point. Find testen her

“Nicolas Maillart debuterede på denne side i sidste års roséchampagnetest med en flot delt tredjeplads. Det var dog ikke nok for dette nye stjernefrø i Champagne, som i årets test gjorde rent bord og løb med en sikker sejr, om end det måske ikke helt kommer til udtryk efter oprundingen af de enkelte champagner. Uanset hvad er der tale om en champagne, som på tværs af panelet begejstrede stort. Basen er 2016-årgangen, og blandingsforholdet på druefronten hedder 85 procent pinot noir og 15 procent meunier. Disse kommer fra marken Montchenot i kommunen Villers-Allerand, og dosagen er på sølle 3,5 gram sukker per liter. Jeg noterede mig først den flotte gyldne farve og dernæst de markante noter af krudtrøg og popcorn, som efter et minuts tid i glasset fik selskab af blegselleri, røde bær, syltet citron og våde sten. I munden var den fyldig og cremet med en herlig karakter af syrnede mælkeprodukter. I munden fornemmede jeg ligeledes klassiske noter af svampe, toast og smør, og balancen var ganske enkelt bare i top. Samtidig er det en champagne, der i min bog på perfekt vis formår at kombinere den klassiske stil fra de større huse med den lille producents evne til at bringe lidt mere liv og vildskab ind i ligningen. Således er det en champagne, som vil begejstre mindre erfarne champagnedrikkere såvel som de største nørder; en fremragende champagne fra dygtige Nicolas Maillart, som i mine øjne står på springbrættet til at blive en af de helt store stjerner i Champagne.” 

Andre kiggede også på

NYTÅRSKASSEN – Vin For Begyndere Podcast #4

1.175,00 kr.

På lager

På lager

Nicolas Maillart Intro Smagekasse

2.395,00 kr.

På lager

På lager

Luksuskassen

3.695,00 kr.

Ikke på lager

Ikke på lager

Kurv00
cross