Fri fragt ved køb over 999,-
1-3 dages levering
Konto
Kurv

Vin For Begyndere Smagekasse #2 Udkantschampagne + enkeltmarkschampagner

OBS. Dette er en udvidet udgave af smagekassen: “Vin For Begyndere Smagekasse #2 Udkantschampagne”.

Vi er igen med i den populære podcast, Vin for Begyndere, hvor fokus i dette afsnit er på ‘Udkantschampagne’, nærmere bestemt Petit Morin og Côte des Sézanne.

Udover den ‘almindelige’ smagekasse med de tre forskellige champagner, som Jonas og René smager på i podcasten har vi også lavet denne endnu mere unikke smagekasse, hvori producenternes topcuvéer/enkeltmarkschampagner indgår.

De seks champagner i smagekassen er fra to af disse områders absolut bedste producenter, Barrat-Masson og Jeaunaux-Robin.

Da smagekassen indeholder cuvéer i yderst begrænset produktion er der også et begrænset antal smagekasser. Køb den nu og smag eventuelt champagnerne mens du lytter til afsnittet.

Læs mere om de forskellige champagner herunder.

2.495,00 kr.

Få på lager

Få på lager

Mere om vinen

Bemærk at alle disse champagner serveres på flere forskellige af landets toprestauranter. Topchampagne behøver ikke være dyrt, dyrt – hvis man vel at mærke finder de rigtige talenter, som stadig bevæger sig lidt under radaren. Men måske ikke så lang tid endnu…

Se bare her: “I landsbyen Bethon holder Aurélie og Loïc Barrat Masson til, hvor de kombinerer deres respektive faglige hjemmebaner i vinificering og vitikultur så godt, at Barrat Masson drøner ind på min liste over positive opdagelser i år.” René Langdahl, 2022

Smagekassen indeholder følgende champagner:

Barrat-Masson Fleur de Craie

Uimodståelig BdB-champagne, som anbefales af flere af de absolut toneangivende restauranter og champagnebarer i Champagne, når spørgsmålet lyder: “Hvad er jeres bedste value-champagne?”. Ganske imponerende.

“Ren chardonnay fra 2018, degorgeret i februar i år og heller ingen dosage. Det smager af Chablis Les Clos med bobler, limesmør, aniskrydret æble, salt og let bitter, nærmest akvavit-klarhed, i smagen er der fantastisk dybde og mineralsk, næsten cementagtig eftersmag med citrusløft og halesmæk. 92 point.” – René Langdahl

Jeaunaux-Robin Eclats de Meuliére

Fremragende standardcuvée fra Jeaunaux-Robin. Frugtintens, mineralsk og krudtet champagne, der forførte os fra første duft. Og anmelderne storroser den:

“60 % meunier, 30 % pinot noir og 10 % chardonnay fra samme skråning som Les Marnes Blanches. Degorgeret i september 2021 og gæret ¼ i fad og resten i stål. Frisk, men røget pære, dufter af eclaires i vinduet hos et pariserpatisserie. Madeleinekager penslet med citron, dybere nede ligger marcipangrise og blåbær, what, hvad… hvaba. Let fenolisk bid, tidens trend, maksimal intensitet og ja der er meunier-kirsch i eftersmagen. 91 point.” – René Langdahl

“Jeaunaux-Robin is crisp with huge complexity developing in our big glasses tonight. First sniff was like a huge red, so I chose these glasses. Good choice. Sweet red fruit and crushed stone. Red apples and a field of flowers. Long finish that kept evolving. 94 points.” – Frederik Kreutzer

Barrat-Masson La Jancélie

Nyhed fra Barrat-Masson! La Jancélie er seriøs, men også anderledes champagne sprængfyldt med modne røde frugter og et stilket touch. Byder på masser af power og fylde. Ret unik champagne, da der i blendet indgår 60 % fra andet pres (‘taille’), som giver mere fylde, struktur og aromatisk karakter til champagnen. Resten udgøres af første pres (‘cuvée), som giver elegance og friskhed til champagnen. Blend af 50 % chardonnay og 50 % pinot noir fra kalkholdige jordbundsforhold. Yderst begrænset produktion på kun 2.000 flasker.

Jeaunaux-Robin Les Marnes Blanches 2018

“Fadgæret chardonnay i brugte bourgognefade og usødet fra Le Coteau du Petit Morin i det meget lidt kendte Talus Saint Prix lidt sydvest for det sydligste Côte des Blancs. Degorgeret i september 2021 og derfor må der ikke stå årgang på frontetiketten. Tanken er: kort bærmekontakt for maksimalt terroirudtryk og den er jeg med på. Æbler og gær, surdej og krudtet chablis’k næse, chablis med bobler, udtalt frugtig stil med skarphed, salt og syre. Fadet titter frem i eftersmagen – naturlig, ja vildt naturlig sødme i eftersmagen, men uden restsukkerfornemmelse. 94 point.” – René Langdahl

Barrat-Masson Les Margannes 2018

100% Chardonnay. Dosage 0 g/l. Gæret og lagret på 500 liters brugte fade. Begrænset produktion på 2000 flasker. Duften er intens og udtryksfuld med noter af grillet citron, mango, smør og safran. Kompleks og fyldig champagne med eminent integreret fadpræg.

“Ren chardonnay og ingen dosage, gæret og lagret på egetræsfade og ren årgang 2017 degorgeret januar i år. Støvet og røget citron, mineralsk så det basker og gnistrer og knitrer i munden. Let oxidativ fra fadgæringen med nellike og kanel fra let brugt egetræ. Rugbrød i eftersmagen og sødlig fra supermoden frugt, selvsagt ikke dosage, rig og cremet og sødmefuld eftersmag. Fremragende. 94 point.” – René Langdahl om 2017-årgangen

Jeaunaux-Robin Instinct Meunier 2018

“Også ren 2018, men tiden på bærmen er for kort til lovlig årgangsangivelse. Ren meunier fra le Grand Morceau-parcellen lige ved siden af vineriet. Fadgæret på brugte bourgogne-pieces. Power kirsch og let oxidativt præg fra fadgæring og fadlagring, krydret – meunier-mesterens stil, Jerome Prevost-mindelser, stor og lige-i-fjæset-frugt og smagen er stærk, muskuløs og pågående. Meuniers virilitet er indfanget her og sættes fri i et udbrud. 93 point.” – René Langdahl

Andre kiggede også på

Vin For Begyndere Smagekasse #2 Udkantschampagne

995,00 kr.

På lager

På lager

Nicolas Maillart Intro Smagekasse

2.395,00 kr.

På lager

På lager

Kurv00
cross