TESTVINDER I GASTRO og René Langdahls andre BdB-favoritter
Vi har sammensat en helt fantastisk smagekasse til blanc des blancs-elskeren med en perlerække af René Langdahls favoritter. Tjek bare de flotte anmeldelser:
"Selosses lieux-dits-vine fra Les Carelles, bare uden funk?" - TESTVINDER med 96 point
Nicolas Maillart Les Ronsures Chardonnay 2020
"Kapow! ‘Mørk’ citrus, røget og diskret fadpræget, men mest som den oxidative kompleksitetsgivende effekt.” - 95 point
Clandestin Les Passagers Haut de Val Barmont (2022)
"Vi taler Chablis Les Clos med bobler. Vild stil og meget personlig. Jeg er på. Meget på!” - 95 point
Domaine des Tuileries Clos du Château 2020
"Intens som en Perriéres fra Meursault, kalkbitter, pomelosyrlig, smørstegt og rig som en californisk blanc de blancs fra min kultfavorit Haliotide.” - 94 point
Domaine d’Helene Avize Les Avats Vieilles Vignes 2011
"Blanc de blancs-inkarnation med charmerende rynker.” - 94 point
Den oprindelige pris var: 3.840,00 kr..3.455,00 kr.Den aktuelle pris er: 3.455,00 kr..
På lager
TESTVINDER I GASTRO - René Langdahls BdB-favoritter
Smagekassen indeholder følgende velanmeldte blanc des blancs-champagner:
“Jérôme Déhours holder til i Mareuil le Port i Marne-dalen og er egentlig meunier-mester, men her laver han chardonnay fra et østvendt lieu-dit kaldet Brisefer. En evighedscuvée med årgangene 2013-2020 og degorgeret for cirka et år siden. Stokkene er ikke højt ydende kloner, men eget chardonnay-materiale plantet i 1947. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sammenligne med. Selosses lieux-dits-vine fra Les Carelles, bare uden funk? Japansk fermenteret blomme, japansk pære, mørdej med parmesan, pollen, enorm volumen, men aldrig tung, berusende, fysisk, fenolisk og evig. Jeg er helt vild med Déhours stil. Og den er endnu et bevis på, at 5 g dosage gør godt. Klasse! Prøv lige at drikke den ved 15 grader.”
- TESTVINDER af BdB-test med 96 point, René Langdahl i Gastro november-udgaven 2025
Domaine d’Helene Avize Les Avats Vieilles Vignes 2011
“Her er der indtil videre tale om en slags mikronegociant. Pierre Hugot har høstet sin først årgang på egne marker i 2023, men baserer foreløbigt sin forretning på opkøb af mindre partier lagrende champagne hos små domæner, som han kender gennem netværk. Her har han fundet champagne nok til 5.000 flasker degorgeret i marts 2025 fra Les Avats-marken på skråningen lige nord for landsbyen Avize, lidt ovenfor den berømte Chantereines-mark. Der er alderspræg, selvfølgelig, stegte kantareller i fed nedkogt fløde justeret med fermenteret citron og drysset med klassisk piemonte-hasselnød og valnød. Letbenet, svævende stil med subtilt touch af fenol. Blanc de blancs-inkarnation med charmerende rynker.” - 94 point, René Langdahl i Gastro november-udgaven 2025
Nicolas Maillart Les Ronsures Chardonnay 2020
“Hvad foregår der her!? Chardonnay fra pinot noir-højborgen Bouzy! Den slags skal man hverken blive bange for eller forkaste som forargeligt. Bouzy har kridtgrundfjeld, og selvfølgelig klarer chardonnay sig også godt i det varme sydøstlige hjørne af Montagne de Reims. Nicolas Maillart gærer og lagrer på træ, blokerer malo og høster fra selection masale-stokke med løse klasser og små udbytter. Kapow! ‘Mørk’ citrus, røget og diskret fadpræget, men mest som den oxidative kompleksitetsgivende effekt. Det er for mundfornemmelsen, man drikker den her; fast, gigantisk mineralsk og kæmpeintensitet, ret fenolisk tryk, mirabelle med gul grape og markante montrachet-mindelser med mineralsk ‘brand’ på tungen og bagerst i mundhulen.” - 95 point, René Langdahl i Gastro november-udgaven 2025
Clandestin Les Passagers Haut de Val Barmont (2022)
“Nul dosage på chardonnay fra høsten 2022 i en mark ved Villes-sur-Arce i Côte des Bar. Benoit Doussot har bourgogne-mentalitet og fik i starten af projektet efter sigende hjælp fra Bertrand Gautherot hos Vouette & Sorbée. Stor ’22-koncentration, nærmest eliksir eller chardonnay-fond, røget og sødmefuld, men helt uden sukkerfornemmelse. Vi taler Chablis Les Clos med bobler. I det øjeblik den rammer tungen markerer den sig i alle smagsløg, følesansen og næsehulen, breder sig kalkcremet, løg-soubise, har moderat syre, men grandeur som en vin fra Raveneau. Appelsinblomst, æbleskrog, hindbær, sandpapir korn 1.000, gul catalansk olivenolie, markant mousse på grund af godt et år på bærmen. Vild stil og meget personlig. Jeg er på. Meget på!” - 95 point, René Langdahl i Gastro november-udgaven 2025
Domaine des Tuileries Clos du Château 2020
“Chardonnay fra Marne-byen Venteuil fadgæret på bourgogne-pieces og ingen dosage. Man skal ikke kimse ad chardonnay fra Marne-dalen, især ikke fra Bryan Marx’ hænder. Domænet er skabt ved siden af familiedomænet Marx-Coutelas & Fils i 2018, så nyhedsværdien er stadig markant. Jeg ville helt klart gætte på Côte des Blancs som oprindelse. Præget diskret af fadet, men først og fremmest af ren chardonnay med høj modenhed - ja, jeg siger lidt i stil med Frédéric Savarts vildskaber oppe fra Ecueil. Den er degorgeret ultimo marts 2025. Intens som en Perriéres fra Meursault, kalkbitter, pomelosyrlig, smørstegt og rig som en californisk blanc de blancs fra min kultfavorit Haliotide.” - 94 point, René Langdahl i Gastro november-udgaven 2025