Stor og vinøs champagne, der giver mindelser til hvid bourgogne med bobler!
95 point af René Langdahl i Gastro november-udgaven 2025:
“Hvad foregår der her!? Chardonnay fra pinot noir-højborgen Bouzy! Den slags skal man hverken blive bange for eller forkaste som forargeligt. Bouzy har kridtgrundfjeld, og selvfølgelig klarer chardonnay sig også godt i det varme sydøstlige hjørne af Montagne de Reims. Nicolas Maillart gærer og lagrer på træ, blokerer malo og høster fra selection masale-stokke med løse klasser og små udbytter. Kapow! ‘Mørk’ citrus, røget og diskret fadpræget, men mest som den oxidative kompleksitetsgivende effekt. Det er for mundfornemmelsen, man drikker den her; fast, gigantisk mineralsk og kæmpeintensitet, ret fenolisk tryk, mirabelle med gul grape og markante montrachet-mindelser med mineralsk ‘brand’ på tungen og bagerst i mundhulen.”
Gav desuden Krug Clos du Mesnil 1995 kamp til stregen ved den første officielle smagning, som vi medbragte den til. Ikke helt dårligt.
850,00 kr.
På lager
Beskrivelse
Stor og vinøs champagne, der giver mindelser til hvid bourgogne med bobler! Ristet udtryk og moden frugtprofil. Fyldig og cremet mundfølelse med masser af dybde og power. Blanc des Blancs fra Montagne de Reims, når det er allerbedst. Krug Clos du Mesnil 1995 fik kamp til stregen ved den første officielle smagning, som vi medbragte Ronsures 2020 til. Ikke helt dårligt.
Nørdede detaljer
100 % chardonnay. Enkeltmarkschampagne fra Ronsures-marken i Bouzy. Sydlig eksponering. Selection massale plantet mellem 1993-2010. Gæret og lagret på små egetræsfade. Blokeret malo. Brut nature.
Anmeldelser
“Hvad foregår der her!? Chardonnay fra pinot noir-højborgen Bouzy! Den slags skal man hverken blive bange for eller forkaste som forargeligt. Bouzy har kridtgrundfjeld, og selvfølgelig klarer chardonnay sig også godt i det varme sydøstlige hjørne af Montagne de Reims. Nicolas Maillart gærer og lagrer på træ, blokerer malo og høster fra selection masale-stokke med løse klasser og små udbytter. Kapow! ‘Mørk’ citrus, røget og diskret fadpræget, men mest som den oxidative kompleksitetsgivende effekt. Det er for mundfornemmelsen, man drikker den her; fast, gigantisk mineralsk og kæmpeintensitet, ret fenolisk tryk, mirabelle med gul grape og markante montrachet-mindelser med mineralsk ‘brand’ på tungen og bagerst i mundhulen.” - 95 point, René Langdahl i Gastro november-udgaven 2025