Kæmpetalentet fra Aÿ. Måske bedste champagner til prisen? Men desværre ret sjældne… Must try. Intet mindre.
I 2016 overtog unge Paul Gosset den ældgamle familiegård i Aÿ lige overfor Bollinger. Familien har rødder helt tilbage til 1500-tallet og vindyrkning er derfor ikke nyt for familien. Således er det brede skuldre som Paul står på og han har mildt sagt taget domænet til nye højder!
Paul kombinerer på fineste vis tradition og hans nye mere moderne tilgang med skånsom vindyrkning i marken og lav intervention i kælderen. Markerne dyrkes således i vidt omfang ud fra økologiske principper. I kælderen bruges der naturgær og der hverken klares eller filtreres. Absolut ingen tilsætningsstoffer finder vej til vinene herfra og der svovles minimalt. Dosagen holdes også på et minimum. Vinificeringen sker desuden på egetræsfade af varierende størrelse.
Paul Gosset ejer i alt 3,52 hektar vinmarker med en overvægt af pinot noir-stokke i byerne Aÿ, Mareuil sur Aÿ, Dizy og Chouilly.
De forskellige cuvéer fra Paul Gosset er bygget op omkring domænets fortid samt de fire årstider. Des Jours et de Muids er en solera-champagne med vin helt tilbage fra 2004. De mere sjældne årstidschampagner er Paul Gossets fantastiske bud på den perfekte champagne til henholdsvis forår, sommer, efterår og vinter.
Gå på opdagelse i porteføljen fra Paul Gosset herunder, hvis du får muligheden. Mængderne er desværre små, priserne meget fair og efterspørgslen kæmpestor. Derfor vil I opleve at vi ofte vil have udsolgt af champagnerne herfra. Skriv jer op til nyhedsbrevet for at være sikker på at få tilbuddet.