Emmanuel Brochet stammer fra en landbrugsfamilie i en del af Champagne, der skiftede fra vinavl til landbrug (mere indbringende på grund af nærheden til Reims) i kølvandet på phylloxera. Et af de få steder, hvor vinrankerne stadig står, er Mont Benoît, hvor hans bedsteforældre havde cirka 2,5 hektar, der var udlejet. Så i 1997 overtog Brochet og startede sit eget projekt – en beslutning, han understreger, blev truffet frit og entusiastisk, snarere end af pligt. Mont Benoît er et betydelig kalkstensfremspring i sletten vest for Reims, og dets udsatte beliggenhed betyder, at vejret er mere ekstremt: koldere når det er koldt, varmere når det er varmt, og blæsende når det er blæsende. Emmanuel er stor fortaler for økologi og har været én af bannerførerne i Champagne. Hans vine har gæret i træ med brug af naturnær og modnes i 11 måneder i fade. Koncentrerede, vinøse og spændstige champagner – disse er mejslede, gennemtrængende champagner med imponerende præcision og intensitet. Ufatteligt højt niveau på alle champagnerne herfra.