Kultproducenten, der cementerede regionen, Côte des Bar, som en seriøs spiller på linje med de mere glamourøse regioner som Côte des Blancs og Montagne des Reims. Hypet, svært tilgængelig og prismæssigt også til den lettere kostbare side – men det er der en grund til! Cedric Bouchard, der står bag domainet Roses des Jeanne, producerer champagner fra allerøverste hylde i en stil, der på én og samme tid både er tætpakket, intenst og voldsomt koncentreret, men samtidig elegant, svævende og blødt. Côte de Bechalin 2013 er et fremragende eksempel på, hvad denne mand kan frembringe af mesterværker. Forførende struktur der snor sig om tungen.
– 96 point, William Kelley (Wine Advocate)
3.500,00 kr.
Få på lager
Beskrivelse
Kultproducenten, der cementerede regionen, Côte des Bar, som en seriøs spiller på linje med de mere glamourøse regioner som Côte des Blancs og Montagne des Reims. Hypet, svært tilgængelig og prismæssigt også til den lettere kostbare side – men det er der en grund til! Cedric Bouchard, der står bag domainet Roses des Jeanne, producerer champagner fra allerøverste hylde i en stil, der på én og samme tid både er tætpakket, intenst og voldsomt koncentreret, men samtidig elegant, svævende og blødt. Côte de Bechalin 2013 er et fremragende eksempel på, hvad denne mand kan frembringe af mesterværker. Forførende struktur der snor sig om tungen.
Nørdede detaljer
100 % pinot noir fra marken Côte de Bechalin i hjembyen Celles-Sur-Ource. Denne cuvée er den, der får klart længst lagring i kælderen på bærmen i flasken. 0 g/L.
Anmeldelser
“Derived from a 73-acre, southwesterly exposed site that’s one of Bouchard’s highest-altitude parcels, the 2013 Blanc de Noirs Côte de Béchalin wafts from the glass with a deep bouquet of citrus oil, mandarin, beeswax, white flowers, apricot and apple. Medium to full-bodied, racy and concentrated, it’s vinous and tightly wound, with a bright spine and a long, chalky and aromatic finish. The 2013 is finer-boned and more incisive than its more muscular 2012 counterpart, and it displays some exotic aromatic top notes that reflect the late growing season. Bouchard recalls that he began picking on September 26, 2013, and finished in October, just before the rain set in.” – 96 point, William Kelley (Wine Advocate)