Olivier Collins champagne-eventyr startede i 2003. Familien har ejet vinmarker i Congy i generationer, men de har været udlejet til Pommery fra engang i 1800-tallet og frem til starten af dette årtusinde. Første årgang fra Olivier (i dag ejer og leder) med egen label var 2004. Congy ligger i det sydlige i Cote des Blancs, i et område man kalder Sézannais. Stokkene er 40-65 år gamle, og jorden drives stort set økologisk – uden det dog er noget, der reklameres med. Der bruges minimal dosage hos Ulysse Collin. Gæring foregår naturligt – der er ingen tilsætning af gær, og saften får lov at starte gæringen med sine egne gærceller. Alle vine bliver vinificeret i træfade, både ved den almindelige gæring og ved den malolaktiske gæring. Egetræsfadene er af forskellig karakter, oprindelse og alder, og Olivier anvender barriques, foudres og demi-muids fra forskellige bødkere.
Der hersker ingen tvivl om, at Olivier jævnligt holder øje med ”hvordan man gør det” i Bourgogne. Streng selektion, udtalt anvendelse af træfade og meget fokus på at lade det enkelte terroir afspejle sig tydeligt i slutproduktet. Det giver store vine med lagringspotentiale.
Alle vinene fra Ulysse Collin er enkeltsmarkschampagner og har markedsmæssig stor succes. De kan være til tider udsolgt grundet den store efterspørgsel. Olivier hviler dog ikke på laurbærrene, han søger til stadighed efter små korrektioner for at lave den bedst mulige Champagne fra sine marker i Congy. Måske netop derfor kan man kan roligt sige, at Olivier er en af de vinbønder, som er med i den fantastiske nye bølge af producenter, som leverer ægte, præcise og terroir-prægede champagner.