Fri fragt ved køb over 999,-
1-3 dages levering
Konto
Kurv

Vin For Begyndere Smagekasse #2 Udkantschampagne

Vi er IGEN med i den populære podcast, Vin for Begyndere, hvor fokus i dette afsnit er på ‘Udkantschampagne’, nærmere bestemt Petit Morin og Côte des Sézanne.

De tre champagner i smagekassen er fra to af disse områders absolut bedste producenter, Barrat-Masson og Jeaunaux-Robin.

Da smagekassen indeholder cuvéer i yderst begrænset produktion er der også et begrænset antal smagekasser. Køb den nu og smag eventuelt champagnerne mens du lytter til afsnittet.

Læs mere om de forskellige champagner herunder.

995,00 kr.

På lager

På lager

Mere om vinen

Bemærk at alle disse champagner serveres på flere forskellige af landets toprestauranter. Topchampagne behøver ikke være dyrt, dyrt – hvis man vel at mærke finder de rigtige talenter, som stadig bevæger sig lidt under radaren. Men måske ikke så lang tid endnu…

“I landsbyen Bethon holder Aurélie og Loïc Barrat Masson til, hvor de kombinerer deres respektive faglige hjemmebaner i vinificering og vitikultur så godt, at Barrat Masson drøner ind på min liste over positive opdagelser i år.” René Langdahl, 2022

Smagekassen indeholder følgende champagner:

Barrat-Masson Fleur de Craie

Uimodståelig BdB-champagne, som anbefales af flere af de absolut toneangivende restauranter og champagnebarer i Champagne, når spørgsmålet lyder: “Hvad er jeres bedste value-champagne?”. Ganske imponerende.

“Ren chardonnay fra 2018, degorgeret i februar i år og heller ingen dosage. Det smager af Chablis Les Clos med bobler, limesmør, aniskrydret æble, salt og let bitter, nærmest akvavit-klarhed, i smagen er der fantastisk dybde og mineralsk, næsten cementagtig eftersmag med citrusløft og halesmæk. 92 point.” – René Langdahl

Jeaunaux-Robin Eclats de Meuliére

Fremragende standardcuvée fra Jeaunaux-Robin. Frugtintens, mineralsk og krudtet champagne, der forførte os fra første duft. Og anmelderne storroser den:

“60 % meunier, 30 % pinot noir og 10 % chardonnay fra samme skråning som Les Marnes Blanches. Degorgeret i september 2021 og gæret ¼ i fad og resten i stål. Frisk, men røget pære, dufter af eclaires i vinduet hos et pariserpatisserie. Madeleinekager penslet med citron, dybere nede ligger marcipangrise og blåbær, what, hvad… hvaba. Let fenolisk bid, tidens trend, maksimal intensitet og ja der er meunier-kirsch i eftersmagen. 91 point.” – René Langdahl

“Jeaunaux-Robin is crisp with huge complexity developing in our big glasses tonight. First sniff was like a huge red, so I chose these glasses. Good choice. Sweet red fruit and crushed stone. Red apples and a field of flowers. Long finish that kept evolving. 94 points.” – Frederik Kreutzer

Barrat-Masson La Jancélie

Nyhed fra Barrat-Masson! La Jancélie er seriøs, men også anderledes champagne sprængfyldt med modne røde frugter og et stilket touch. Byder på masser af power og fylde. Ret unik champagne, da der i blendet indgår 60 % fra andet pres (‘taille’), som giver mere fylde, struktur og aromatisk karakter til champagnen. Resten udgøres af første pres (‘cuvée), som giver elegance og friskhed til champagnen. Blend af 50 % chardonnay og 50 % pinot noir fra kalkholdige jordbundsforhold. Yderst begrænset produktion på kun 2.000 flasker.

Andre kiggede også på

Nicolas Maillart Intro Smagekasse

2.395,00 kr.

På lager

På lager

Vin For Begyndere Smagekasse #2 Udkantschampagne + enkeltmarkschampagner

2.495,00 kr.

Få på lager

Få på lager

Kurv00
cross