Fri fragt ved køb over 999,-
1-3 dages levering
Konto
Kurv

Sommerkassen

Vores sommerkasse byder på et festfyrværkeri af forfriskende champagner, der passer perfekt til sommervarmen.

Alle champagnerne i kassen serverer vi desuden i vores champagnebar på Ruths Hotel i uge 29.  

Med denne smagekasse får du en unik mulighed for at få en del af uge 29 i Skagen hjem på din egen terrasse.

2.350,00 kr.

På lager

På lager

Mere om vinen

Bemærk at alle disse champagner serveres på flere af landets toprestauranter. Topchampagne behøver ikke være dyrt, dyrt – hvis man vel at mærke finder de rigtige talenter, som stadig bevæger sig lidt under radaren. I hvert fald lidt tid endnu… Smagekassen indeholder følgende champagner:

Barrat-Masson La Jancélie

La Jancélie er en ret unik champagne, da der i blendet indgår 60 % fra andet pres (‘taille’), som giver mere fylde, struktur og aromatisk karakter til champagnen. Resten udgøres af første pres (‘cuvée), som giver elegance og friskhed til champagnen. Blend af 50 % chardonnay og 50 % pinot noir fra kalkholdige jordbundsforhold. Yderst begrænset produktion på kun 2.000 flasker. Vinificeret 100 % på små, brugte fade i 9 måneder. Herefter 18 måneder på flaske med gærresterne. Brut nature.

“I landsbyen Bethon holder Aurélie og Loïc Barrat Masson til, hvor de kombinerer deres respektive faglige hjemmebaner i vinificering og vitikultur så godt, at Barrat-Masson drøner ind på min liste over positive opdagelser i år.” – René Langdahl, 2022

Elise Dechannes Essentielle

“Er det her ‘kun’ hendes standardcuvée?! What…”

Lignende udbrud har vi efterhånden fået en del gange, når vi har haft Elise Deschannes Essentielle med til smagninger. Ikke underligt med den kvalitet man finder i glasset. Helt uimodståelig modenhed i frugten, der byder på mirabeller og kvæder med et tvist af bergamot og muld. Kompleks champagne med kant. 100 % pinot noir. Vinificeret på ståltanke. Biodynamisk dyrkede druer med en ufattelig modenhed. Udelukkende fra 2019-årgangen. Minimal tilsætning af svovl og ingen dosage.

Elise Dechannes holder til i det hyggelige område, Les Riceys, i Côte des Bar, hvorfra Elise frembringer mesterværker fra sine omhyggeligt, biodynamisk dyrkede vinmarker. Her bliver der eksperimenteret med åbent sind med alverdens naturpræparater i marken og bl.a. forsøg med lagring på amfora i kælderen. Forvent frugtige og elegante champagner med nerve, sjæl og en vis portion vildskab. Elise Deschannes er endnu et fremragende eksempel på, at kvaliteten i champagnerne fra det sydlige Champagne tager kvantespring i disse år.

Nicolas Maillart Platine

Fuldstændig vildt niveau for en standardcuvée! Her får man virkelig en smagsprøve på, hvad Maillart kan – endda i et meget attraktivt prisleje. Dejlig duft og overraskende kompleksitet på dette niveau, hvor både citrusfrugter, røde bær og ristede noter vælter frem. Forfriskende og letløbende smag med bundtræk, kompleksitet og fornem længde i smagen. Har man først prøvet den får man lyst til at afprøve resten af Maillarts portefølje. 54 % pinot noir, 26 % chardonnay og 20 % meunier med base i 2018-årgangen og ca. 50 % reservevin fra tidligere årgange. Druerne til denne cuveé kommer primært fra Ecueil og derudover Villers Allerand og Bouzy. Delvis fadgæring og fadlagring i 9 måneder. Ingen malolaktisk gæring. 3 år sur lie (dvs. lagring med gærresterne på flasken efter andengæringen). Dosage 1 g/l. 95p Decanter (outstanding), 92p Wine Spectator, 92p Wine Enthusiast, 92p Tyson Stelzer, 91p Vinous

Barrat-Masson Grain d’Argile

Økologisk producent fra Côte de Sezanne, hvor de må betegnes som bannerførere for denne knap så kendte region. Chardonnay er den primære drue her, men til forskel fra champagnerne fra Côte des Blanc er champagnerne herfra ofte mere modne i frugten og udviser generelt en større fylde og bredde. Champagnerne fra Barrat-Masson er da også intense og komplekse med perfekt moden frugtprofil, og så er de knastørre (som i brut nature på alle cuvéerne).

“Består af 70 % 2018 og resten 2017 og fiftyfifty chardonnay og pinot noir og ingen dosage. Degorgeret i februar 2022. Jeg ved ikke om det var forkert rækkefølge jeg tog dem i, men det starter utroligt godt. Vidunderlig sødmefuld hasselnød, nutella og nyristede piemontesiske hasselnødder, lime som frisker, cremet og toastet smag, faktisk pænt med umami på trods af kort tid på gæren, mandarinsaft med fishsauce og tørret skinke. 92 point.” – René Langdahl

Jeaunaux-Robin Les Marnes Blanches 2018

Cyril, der står bag Jeaunaux-Robin, er vel nok det flinkeste menneske man kan forestille sig og så laver han tilmed champagne på et virkelig højt niveau i en ret så unik stil. Sammen med konen, Clemence, holder de til i den relativt ukendte region, Petit Morin. Den er dog ikke så ukendt som den måske har været, da den store interesse og hype omkring kultproducenten Ulysse Collin fra én af nabobyerne Congy har skabt øget bevågenhed omkring Petit Morin. Og i vores bog fortjent bevågenhed, da den stenede jordbund giver spændende og karakteristiske champagner. Champagnerne herfra bærer præg af flint og røg fra den unikke jordbund kombineret med forrygende finesse, dybde og fremragende syreprofil. Producenten blev i 2018 økologisk certificeret.

“Fadgæret chardonnay i brugte bourgognefade og usødet fra Le Coteau du Petit Morin i det meget lidt kendte Talus Saint Prix lidt sydvest for det sydligste Côte des Blancs. Degorgeret i september 2021 og derfor må der ikke stå årgang på frontetiketten. Tanken er: kort bærmekontakt for maksimalt terroirudtryk og den er jeg med på. Æbler og gær, surdej og krudtet chablis’k næse, chablis med bobler, udtalt frugtig stil med skarphed, salt og syre. Fadet titter frem i eftersmagen – naturlig, ja vildt naturlig sødme i eftersmagen, men uden restsukkerfornemmelse. 94 point.” – René Langdahl

Perrine Fresne Sarmate I

Sarmate er den første cuvée fra det store champagnetalent Perrine Fresne, som har hjemme i Montagne de Reims. Med Sarmate får du en livlig champagne med en fantastisk kompleksitet. I duften fornemmer du saftige æbler og kirsebær, der strømmer op af glasset. Smagsoplevelsen byder på en flot friskhed med subtile noter af citronskal. Den udvikler sig smukt med interessante kalkede nuancer og efterlader en lang eftersmag med masser af karakter. En champagne, der både byder på friskhed og en imponerende kompleksitet. Det er nogle af de ting, vi elsker mest ved champagnerne fra Perrine Fresne.

Vinen består af 37% Pinot Noir, 37% Chardonnay og 26% Meunier og har en dosage på 2g/l. Vinen blev degogeret i juli 2022 og har lagret på ståltanke.

Andre kiggede også på

Nicolas Maillart Top Smagekasse

4.995,00 kr.

Få på lager

Få på lager

Anmeldernes Favoritter Smagekasse

2.695,00 kr.

På lager

På lager

Clandestin Smagekasse

3.450,00 kr.

Få på lager

Få på lager

Barrat-Masson Smagekasse

2.150,00 kr.

På lager

På lager

Kurv00
cross