Nytårskassen #3 Luksus

Vil du prøve kræfter med champagne fra øverste hylde uden at det prismæssigt stikker fuldstændigt af?

 

Så er det her smagekassen til din nytårsaften.

 

Tre vanvittigt flotte champagner fra tre MUST TRY-producenter. Smagekassen indeholder følgende:

 

Nicolas Maillart Caillots Gillis 2014

Benoit Marguet Les Crayéres 2012

Frédéric Savart l’Ouverture

 

Kæmpe oplevelser alle tre med saft og kraft, dybde og kompleksitet, friskhed og frugt. Prøv dem.

 

OBS. KUN 10 KASSER TIL SALG

 

DKK 2.140,00 DKK 1.995,00

Nytårskassen #3 Luksus

Nicolas Maillart Caillots Gillis 2014

Stor blanc de blancs fra Ecueil. Kandiserede citrusfrugter, lette fadnoter, mineralske anstrøg og en smørret profil byder næsen velkommen i denne aromatiske champagne. Cremet og med de sødlige citrusfrugter som modspil til de smørrede og nøddede smagsnuancer. Lang afslutning. Spændstig blanc de blancs af meget høj kvalitet krydret med Maillart-krydderi.

100 % chardonnay. Druer fra markerne Les Chaillots og Les Gillis i Ecueil fra vinstokke plantet i 1963. Vinificeret udelukkende i små fade. Ingen malolaktisk gæring. 6 år sur lie. Dosage 0 g/l. Kun produceret 3648 flasker.

“Nul dosage og fra selection masale chardonnay plantet i 1963 i de to kalkholdige og lerede enkeltmarker Chaillots og Gillis. 100 % fadgæret og lagret på bærmen. Minder meget om Lacourte-Godbillons udgave fra Chaillots og Hautes Vignes, som har fået nærmest samme behandling. En Reims-chardonnay a la dem som Léclapart laver i Trépail, men bare uden funk. Styret, fokuseret, fed og spændstig på samme tid. Både oxi- og redux-noter fra fadlagringen. Fuld af saltcitron, mirabelle, lemoncurd, mildt oxidative øllede noter og snerpende intens intens æblesyre og langvarig eftersmag.” – René Langdahl (94p)

 

Benoit Marguet Les Crayéres 2012

Benoît Marguet. Et navn, der er værd at huske. Biodynamiker ind til benet. Overtroisk og alternativ i nogens øjne. Troldmand i andres øjne. Fantastisk producent i de flestes øjne. Det er intet mindre end utroligt, hvad den mand formår at frembringe af energiske champagner fra den absolut øverste hylde i en meget personlig stil.

Selv mener han, at “champagne ikke er bare en social drik, det kan også være en spirituel drik. Den kan være budbringer og hjælpe folk til at få en bedre verden.”

Søren Frank kvitterer med imponerende maksimale 6 stjerner til disse spirituelle champagner i bogen “Champagne”, hvor det kun er de væsentligt dyrere producenter Jacques Selosse og Krug, som kommer op på siden af Marguet. Selv bredt anerkendte producenter som Louis Roederer, Salon, Bollinger og så videre kommer ifølge Søren Frank ikke op på siden af Marguet.

Champagnerne fra Marguet SKAL prøves. Især denne enkeltmarkschampagne fra marken Les Crayéres fra den fantastiske årgang 2012. Magisk champagne der bliver ved med at give. Kraftfuld, men frisk. Den giver så meget fra sig. Citrusfrugt, tropisk frugt, nødder, fadpræg, svampe, skovbund, confiteret frugt. Uimodståelig og unik champagne. Blend på 72 % pinot noir og 28 % chardonnay udelukkende fra Les Crayeres-marken i Ambonnay.

 

Frederic Savart l’Ouverture

Savart betragtes af mange som en decideret kultproducent og er efterhånden meget svær at få fingrene i. I hjembyen, Ecueil, som er et hotspot for fremadstormende producenter, frembringer han levende champagner i verdensklasse.

Intens og dyb frugt med velintegreret fadpræg. Helt klart en champagne der bekræfter det høje niveau hos de små kvalitetsorienterede growers. 100 % pinot noir.

Tryk ENTER eller klik på søgeikonet for at søge. Klik udenfor boksen, hvis du ønsker at lukke.

grower-champagne-logo

Er du over 18 år?